18 Вересень 2023, 08:23

День народження козацького куреня

15 вересня 2023 року піднесено та патріотично пройшов День народження козацького куреня імені Героя України Євгена Лисенка Смілянської ЗОШ 7 Черкаської області. На урочистому заході були присутні почесні гості: мама льотчика майора Героя України Євгена Лисенка Світлана Олександрівна, Юлія Кріт, завідуюча відділом Черкаського Центру туризму, краєзнавства і екскурсій, Вікторія Данилевська, методистка методичного відділу Черкаського Центру туризму, краєзнавства і екскурсій та друг-отаман Шевчук Віктор Володимирович.

Курінь, який складався з 6 роїв різних вікових груп, поповнився новостроєними козацькими роями - рій "Незламні" (молодша вікова група) (Керівник рою - Єфімова Лілія Петрівна, виховник рою - Ярова Ольга Миколаївна) та рій "Крила ЗСУ" (старша вікова група) (Керівник рою - Таібов Рамазан Курбанович, виховник рою - Харченко Ніна Петрівна). Почесну місію - підняття державного прапора - було надано найстаршим джурам куреня рою "Кіборги". Дуже змужнілі та підросли наші джури з інших роїв, зокрема, "Сокіл" (керівник рою - Безсікерних Світлана Володимирівна, виховник рою - Йовко Олена Михайлівна), "Звіробій" (керівник рою - Поліщук Людмила Василівна, виховник рою - Ткаченко Ольга Петрівна).

З вітальним словом виступила директорка школи Петряк Лариса Миколаївна та вручила юним краєзнавцям та їхнім керівникам і виховникам за пройдені влітку вікторини від Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій дипломи, а двоє учасників рою "Гайдамаки" Моцний Антон та Луценко Дмитро отримали Дипломи від обласного військово-патріотичного табору "Козацьке коло" за проходження тижневого вишколу. Були відзначені і виховники та керівники роїв, а саме, Сидоренко Юлія Миколаївна, Таібов Рамазан Курбанович, Михайлик Тетяна Володимирівна та Царинна Людмила Геннадіївна Подяками від Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації за високий професіоналізм, ініціативність, наполегливість, вагомий особистий внесок в розвиток національно-патріотичного виховання учнівської молоді Черкащини, збереження і розвиток культури та традицій України, організацію заходів та впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") в системі освіти. Джури роїв "Гайдамаки" та "Крила ЗСУ" продемонстрували своє творче завдання з етапу "Впоряд" Урочистості завершились святковим патріотичним флешмобом від учасників роїв "Нічні кажани" та Залізні Вовки". Підсумком святкового дня була гутірка "Герой України - Євген Лисенко у нашій пам'яті назавжди", присвячена Патрону нашого Куреня.

Прес-центр ЗОШ №7