31 Січень 2017, 10:34

В ГОСТЯХ У КАЗКИ

Весело і незабутньо провели свої канікули ми, учні 5-А класу гімназії. На Новий рік (за старим стилем, в народі це є свято Василя) наш класний керівник Наталія Миколаївна Власик запросила здійснити чудову подорож Києвом.

Спочатку ми потрапили у казку  на фабрику ялинкових прикрас. На наших очах звичайну краплинку скла майстри-склодуви перетворювали на скляну кульку. У цеху фарбування прозора кулька набувала кольорового забарвлення. Цікаво було спостерігати за процесом посріблення: з прозорої кулька ставала чорною, а потім срібною.

Далі ми опинились у художньому цеху, де художники вручну розписували кожну іграшку. Виявилося, що одна кулька кілька разів потрапляє до рук художника, адже допоки не висохне попередній колір фарби, новий наносити не можна. Тому процес малювання достатньо тривалий. Деякі іграшки існують лише в одному екземплярі, тобто ексклюзивні, і виготовляються на замовлення та коштують дуже дорого.

Майстер-клас, який ми мали змогу відвідати, перевершив усі наші сподівання! Ми самостійно розмальовували новорічну кульку, зробивши ексклюзивний подарунок своїй родині!

Казковий світ змінився реальним і ми відвідали музей авіації, де на відстані простягнутої руки стояли біля цивільних та військових літаків і гелікоптерів. Можна було посидіти навіть у кабіні пілота й уявити самостійний політ.

Як після такої подорожі не зголодніти? Тож ми вирушили у ресторан «Пузата Хата», де досхочу поласували стравами української кухні. А потім гуляли вечірнім Києвом. Він надзвичайний! Новорічні гірлянди на Хрещатику, сяючий вечірніми вогнями Майдан Незалежності, Михайлівська та Софійська площа і, звичайно ж, головна ялинка країни!

Додому поверталися втомлені, але позитивні емоції та чудові враження ще довго підійматимуть настрій кожному з нас. Прекрасний був день!

Єлізавета Зеленська, 5-А клас