13 Березень 2018, 08:37

«Військово-спортивна гра – як засіб військово-патріотичного виховання учнівської молоді»

На таку тему  01.02.2018 на базі загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №11 відбувся семінар-практикум учителів предмета «Захист Вітчизни».

Смілянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 є осередком  становлення свідомого громадянина з активною громадянською позицією, високим моральними та  духовними якостями, патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну. Свідчення цьому – результативність учнів у військово-патріотичних змаганнях та конкурсах, високий відсоток випускників, які навчаються у військових навчальних закладах.

На початку семінару з привітальним словом до учасників заходу звернулася директор школи Підмогильна В.М.

Учителі закладів загальної середньої освіти ознайомилися з дієвими формами роботи закладу з військово-патріотичного виховання,  які презентувала заступник директора з виховної роботи  Хижкіна Л.Б.

З презентацією Положення про проведення військово-спортивних змагань «Козацькі забави Смілянських патріотів» виступив учитель предмета «Захист Вітчизни» Мовчан В.П,  а старшокласники школи показали елементи означених змагань: біг з перешкодами, метання м’яча в ціль, перенесення потерпілого, спорядження магазинів АК-74, стрільба із пневматичної гвинтівки та інше.

На семінарі обговорені питання щодо проведення весняного таборування активу учнівської молоді та підготовки до І етапу військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» (Джура»).

До роботи семінару-практикуму долучився представник військомату, учасник АТО, випускник школи, лейтенант Ярослав Демченко, який поінформував про  відбір кандидатів до вступу у вищі військові училища та  про підсумки проходження  комісії з приписки юнаків 2001 року народження до Смілянської призовної дільниці.




Надія Щербина, методист методичного кабінету