22 Березень 2021, 10:25

Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Ми читаємо завзято, а читання нам - це свято!»

       Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг. 

      Свято - тиждень дитячого читання має давні традиції та  набуло сьогодні особливого змісту для кожного учасника, адже в наш  час інтенсивного розвитку інформаційних технологій та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти у дітей любов до читання. Нічого не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою, а бібліотеки для дітей у сучасному світі залишаються чи не єдиним осередком дозвілля, де культивують читання, навчають дитину не просто читати, а систематично думати та аналізувати. У теперішній час свято набуває особливого значення – допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання. 

       З 22.03.2021 у закладах освіти міста розпочинається  Всеукраїнський  тиждень дитячого читання. У цей час у шкільних бібліотеках  ще активніше вируватиме життя і відбуватиметься багато цікавих заходів - презентацій, книжкових виставок, творчих зустрічей, майстер-класів, читань тощо.

       Радимо прочитати новинки дитячих книг 2021 року. Одна з них: Ірина Єжела. «Історії про життя 50 українців та українок» (Видання до 30-ї річниці Незалежності України).

Галина Олійник, методист