19 Жовтень 2015, 15:02

У центрі уваги - WEB-ресурси

На базі гімназії ім.В.Т.Сенатора відбувся обласний семінар-практикум методистів районних і міських методичних кабінетів з бібліотечних фондів на тему «Бібліотечний WEB-ресурс та його значення  у задоволенні інформаційних потреб усіх учасників навчально-виховного процесу». Відкрила семінар провідний бібліотекар Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Т.А.Рябіщук. Привітала гостей начальник управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради Н.О.Незнанова. Презентувала гімназію як інноваційний навчальний заклад, поділилася результатами всеукраїнських освітніх експериментів, творчими здобутками і планами директор О.О.Дзевульська.

Єдину стратегію та спільні дії сім’ї, школи і бібліотеки на підтримку дитячого читання рекомендувала методист із бібліотечних фондів ЧОІПОПП Н.А.Борисова. Провідний бібліотекар ЧОІПОПП Т.А.Рябіщук акцентувала увагу на тому, що WEB-ресурси шкільних бібліотек - цінне джерело інформації для користувачів. Охарактеризувала типи WEB-ресурсів шкільних бібліотек міста Сміли та їх роль в інформуванні учнів, вчителів і громадськості методист з бібліотечних фондів відділу освіти управління освіти, молоді і спорту Г.М.Олійник.

Завідувач медіатеки гімназії І.І.Гичка поділилася досвідом роботи зі створення WEB-сайту, як умови модернізації шкільної бібліотеки в інформаційно-методичний медіацентр.Про співпрацю з медіацентром та особливості дитячих мас-медіа на прикладі творчого об’єднання ІДЕЯ розповіла керівник гуртка журналістики С.В.Остапова.

Для учасників семінару було проведено екскурсію школою. Особливо зацікавили гостей Кімната Слави, єдиний в області музей шкільної газети  і музей носіїв інформації та журналістського знаряддя.

Під час круглого столу з теми семінару учасники підвели підсумки. Визначили стратегію подальшого розвитку шкільних бібліотек та подякували господарям за теплий прийом, високий рівень організації семінару, а особливо за те, що завжди із задоволенням діляться досвідом і творчими здобутками, що спонукає до нових ідей та інтенсифікованої еволюції освітньо-виховних технологій.

Прес-центр гімназії