19 Червень 2017, 10:04

ДРУЖНІ ВІЗИТИ

Гімназія уклала угоду про дружбу і співпрацю з Іванівською школою, що на Кіровоградщині. Розпочалося все рік тому, коли вчитель української мови і літератури гімназії Наталія Миколаївна Власик на запрошення вчителів Новоукраїнського району провела майстер-клас. Потім відбулися виїзні педагогічні семінари з обміну досвідом. А під час літньої табірної зміни заклади обмінялися делегаціями учнів і кілька днів провели у пришкільних відпочинкових таборах.

Гімназисти - Анатолій Литвин, Ілля Парцванія і Влад Бондарчук разом з учителем Н.М.Власик жили у сім’ях іванівців, демонстрували учням школи гімназійні форми роботи і презентували проекти, а також брали участь у спортивних і культурно-масових заходах, організованих для них. Найбільше хлопцям запам’яталися «День навпаки» з курйозами та розіграшами, військово-спортивна гра «Джура» з наметовим містечком у справжньому лісі. Нашого Анатолія Литвина було обрано ройовим, тож він відпрацьовував з учасниками гри прийоми і методи надання першої долікарської допомоги. Ілля Парцванія провів майстер-клас із організації активних музично-хореографічних перерв, згуртував учнів для патріотичного флешмобу. Влад Бондарчук спробував створити англомовне середовище для спілкування, проводив зарядки англійською мовою, поділився досвідом участі у Міжнародному проекті «FLEX».

А невдовзі Сміла зустрічала гостей з Іванівки: вчителя фізкультури Володимира Володимировича Головіна та учнів: Андрія Штанька, Романа Татарова і Любомира Гриценка. Для них влаштували екскурсії гімназією, Смілою і Черкасами. Вони встигли відвідати обласний краєзнавчий музей, Долину троянд, побачили монумент Слави, буддистський храм, Черкаський стадіон, відпочили на березі Дніпра і в Макдональдсі. Познайомилися зі Смілою, купалися у Тясмині, гуляли парком, відзначили наявність у місті великої кількості відпочинкових зон. Взяли участь у козацьких розвагах, малих олімпійських іграх, чайній церемонії та інших заходах, організованих гімназистами.

Наприкінці візиту поділилися враженнями щодо гостинного прийому в гімназії і родинах, «поскаржилися» на відсутність відпочинку, адже довелося постійно знаходитися в активному русі від одного заходу до іншого. Гостям дуже сподобалася гімназія та організація роботи з дітьми. Хлопці відзначили привітних вчителів, розумних учнів, красивих дівчат-смілянок. Обмінялися запрошеннями на наступні зустрічі.

Прес-центр гімназії