18 Липень 2017, 11:34

Виховуємо свідомих громадян

День прийняття Конституції України назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства. Конституція суверенної держави втілила прагнення українського народу до власної національної державності. І  це свято є дуже важливим для колективу школи №3-колегіуму, адже Конституція - гарантія всіх наших прав і свобод.

І ми працюємо над тим, щоб учні школи №3-колегіуму були свідомими громадянами, адже сучасні учні – майбутні виборці, які по закінченні школи повинні мати певні знання, уміння і навички з культури демократії, ціннісні орієнтації, духовно-моральні якості особистості, володіти громадянською компетентністю та досвідом громадянської участі у житті школи, міста, держави. Саме з метою формування культури демократії учнів школа №3-колегіум протягом п’яти років брала участь у Всеукраїнському експерименті «Виховання культури демократії старшокласників засобами телекомунікаційних проектів», і у цьому навчальному році ми продовжили працювати над пропагуванням досвіду роботи з означеного питання, адже Міністерство освіти і науки України рекомендувало досвід роботи школи №3-колегіуму з питань патріотичного та громадянського виховання до впровадження в навчальних закладах нашої держави

Крім того, з метою правового виховання протягом навчального року в школі №3-колегіумі проводяться Дні профілактики правопорушень, в рамках яких відбуваються бесіди, зустрічі, тренінги з переглядом тематичних відеоматеріалів. Президент шкільного учнівського парламенту Валентина Козлова, її заступник Владислав Скрипник разом з радою учнівського парламенту є організаторами багатьох корисних і цікавих заходів в напрямку правового виховання, які проводяться в школі. Також вони є активними членами міського комітету учнівського та студентського самоврядування.

Приємним подарунком до Дня Конституції стало нагородження Валентини Козлової, Владислава Скрипника та вчителя іноземної мови школи №3-колегіуму Наталії Голоднюк грамотами Черкаської облдержадміністрації за активну життєву та громадянську позицію, участь у громадському житті міста. Це нагородження відбулось під час міського свята, яке пройшло напередодні свята на площі біля міськвиконкому (на фото).

Учні 1-11-х класів школи №3-колегіуму є активними учасниками різноманітних шкільних заходів, до проведення яких залучаються батьки, громадськість. Щомісяця кожен перший понеділок класні керівники проводять виховні години на правову тематику. Дієвою є робота шкільної соціально-психологічної служби, яка проводить індивідуальні зустрічі з учнями, схильними до правопорушень. В закладі організована тісна співпраця з кримінальною міліцією, службою у справах дітей, службою у справах сім’ї та молоді,  Смілянським відділом поліції, які допомагають у вирішенні різних питань у напрямку правового виховання.


Прес-центр школи №3-колегіуму