03 Жовтень 2017, 15:14

Незабутня мандрівка стежками Полтавщини

Незабутні враження подарувала нам, учням 6-А та 6-Б  класів школи №3-колегіуму,  подорож до дивовижних  куточків Полтавщини.

Ми побували у колоритному історичному місті Полтава, відвідали  мальовничий пагорб, який підноситься над річкою Ворскла, знамениту Іванову гору, названу на честь славного Івана Котляревського. Багато визначних пам’яток промайнуло перед нами: розкішний Свято-Успенський собор, романтична Біла альтанка, пам’ятник Галушці. А ще на цій горі  ми потрапили у музей-садибу Івана Котляревського і куточок казки та дитинства, де жив чарівник слова та пера.

Далі ми  помандрували  до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.  Він знаменитий на всю Україну завдяки своїм унікальним і дуже красивим експонатам, тому й приваблює безліч туристів із різних куточків країни. Тут мали можливість не тільки побачити на власні очі творіння майстрів гончарного ремесла, а й спробувати доторкнутися до гончарної майстерності, відчути пластику глини на своїх руках і під керівництвом досвідченого майстра виготовити щось із неї. На завершення екскурсії кожен із нас отримав подарунок – буклет і свистунець.

Завершальним етапом  нашої поїздки були відвідини  Музею українського весілля, який є єдиним не тільки в Україні,  а й  у світі.  Нам розповіли, що сюди приїжджають гості із близького та далекого зарубіжжя зі своїми перекладачами. Ми дізнались про те, як колись готувалися до весілля наші предки, які обряди й традиції супроводжували це свято, як саме проходило весілля.  І нарешті головна родзинка  Музею українського весілля  - це можливість кожного учня стати учасником весільного обряду, який провів народний ансамбль України «Берегиня». Після цікавого дійства нас пригощали весільними шишками.

Швидко сплинув час. І ось, розмістившись в автобусі, із радістю та бажанням ще раз сюди повернутись, ми вирушили до рідної Сміли  ділитись враженнями зі своїми  рідними  та близькими, друзями.


Учні 6-А та 6-Б класів

школи №3-колегіуму