02 Листопад 2017, 16:06

Стартував професійний освітянський конкурс «Учитель року – 2018»


У місті проведено І тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» у номінаціях: «Українська мова та література»,  «Фізика», «Фізична культура»,  «Німецька мова».

У конкурсі взяли участь  46 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти №1,2,4,6,7,10,11,12,13,15, школи №3-колегіуму, гімназії, ліцею – школи  «Лідер».

Тестування  на перевірку фахової компетентності свідчить, що всі вчителі знають програмовий матеріал, можуть застосовувати свої знання у практичній діяльності.

Конкурсні уроки, проведені  на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 та спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12, продемонстрували почерк кожного вчителя як майстра своєї справи.

Вчителі-конкурсанти доцільно вибрали тип та структуру  уроку, форми та методи навчання, вміло організовували самостійну пошукову роботу, мотивувуючи пізнавальний інтерес учнів та використання різноманітних прийомів впливу на школярів; вдало підбирали форми і методи, спрямовані на формування їх ключових компетентностей.

Самобутні ідеї та творчі знахідки педагоги-конкурсанти вдало втілювали під час захисту педагогічних ідей, презентації  власних блогів та сайтів.

Переможцями міського етапу конкурсу стали та будуть представляти наше місто на обласному етапі конкурсу:

- Левченко Анатолій Михайлович, вчитель фізичної культури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1;

-  Самчук Ксенія Василівна, вчитель німецької мови навчально-виховного комплексу «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер»;

- Ткаченко Леся Леонідівна, вчитель   української мови та літератури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

Друге місце посіли:

-  Діденко Олександр Іванович, вчитель фізики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11;

- Довгий Олег Андрійович, вчитель фізики спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів №12;

- Єгорова  Олена Митрофанівна,  вчитель фізичної культури навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І –ІІІ ступенів №3 – колегіум»

- Лісова Наталія Петрівна, вчитель української мови та літератури навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія імені В.Сенатора»;

-  Пенн Вікторія Миколаївна, вчитель німецької мови  спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів №12.

На третьому місці:

- Азарова Світлана Василівна, вчитель фізичної культури спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12;

- Бурса Надія Іванівна, вчитель   української мови та літератури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10;

-   Волошина Марія Сергіївна, вчитель фізики навчально-виховного комплексу «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер».

-  Кліменко  Ірина Олександрівна,  вчитель  німецької мови загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

Дякуємо учителям – конкурсантам за участь у конкурсі і зичим подальших   творчих успіхів та здійснення всіх мрій і бажань.