19 Квітень 2018, 12:21

ВЕСНЯНЕ ТАБОРУВАННЯ АКТИВУ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ


З метою підготовки керівників та активу шкільних роїв до участі у І-му міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура»(«Сокіл») та вдосконалення методики військово-патріотичного виховання молоді,  з 26 по 27 березня 2018 року було проведено таборування активу учнівської молоді закладів загальної середньої освіти міста  за сприяння управління освіти, молоді та спорту та  Центру національно патріотичного виховання «Смілянська Січ» Будинку дитячої та юнацької творчості Смілянської міської ради Черкаської області.

Участь у таборуванні взяли ройові шкільних роїв та їх заступники разом з керівниками (виховниками) шкільних роїв. Загальне число учасників – 45 осіб.


Розпочато захід шикуванням шкільних роїв та урочистим відкриттям таборування на базі навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів №15». Програма першого дня таборування передбачала заняття та участь дітей у ряді майстер-класів та вишколених занять. А саме:

-         майстер-клас з підготовки до стрільби з пневматичної гвинтівки (учителі  предмета «Захист Вітчизни» Мовчан В.П. і Савченко В.О.);

-         вишкільний майстер-клас з підготовки до етапу гри «Впоряд» (стройова підготовка, Шевчук В.В.);

-         вишкільний майстер-клас з підготовки до етапу гри «Рятівник» (надання першої долікарської допомоги) (Протас Г.М.,  за підтримки волонтера Овчаренка В.С. та ветерана АТО Іллі (позивний «Москаль»).

Перша половина дня завершилася смачним загальним обідом, кошти на який було виділено місцевою владою. У другій половині дня проведені два майстер-класи: «Квест» (інтелектуально-екстремальна командна гра з  орієнтуванням на місцевості) та «Теренова гра» (гра на місцевості типу «Козаки-Розбійники»). Завершилися заняття першого дня вишкільним майстер-класом методиста Щербини Н.М. щодо методів підготовки шкільних роїв до гри «Таборування» (вимоги Таборового правильника).

Другий день таборування пройшов на базі Будинку дитячої та юнацької творчості  і включив у себе:

-         вишкільний майстер-клас з підготовки до етапу гри «Туристсько-спортивна смуга перешкод» (опанування основами туристичної майстерності)    (Михайлова А.В., Молчан Є.В.,  Шкварець І.В., Антоневич Т.І.;

-         вишкільний майстер-клас з підготовки до етапу гри «Відун» (історія України і ЗСУ) (Нестропа Т.Б. та Устименко Д.В.).

Завершилося весняне таборування активу учнівської молоді Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») на базі гімназії ім. В.Т. Сенатора урочистим проходженням роїв з піснею, підведенням підсумків та  оголошенням результатів.

Учасникам таборування видані сертифікати у і вручені пам’ятні сувенірні значки.

Завідувач Центру НПВ «Смілянська Січ»               Шевчук В.В.