20 Квітень 2018, 10:53

СМІЛЯНСЬКІ ГІМНАЗИСТИ ПОДОРОЖУВАЛИ ЄВРОПОЮ

Під час весняних канікул гімназисти подорожували Європою і відвідали п’ять країн: Польщу, Німеччину, Нідерланди, Францію, Чехію.
У Польщі зупинялися у старовинному місті Кракові на березі р.Вісли. Милувалися легендарним замком Вавель. У Німеччині відвідали столицю - Берлін. Дивувала велика кількість університетів, дослідницьких лабораторій, музеїв. Ми пройшли через Бранденбурзькі ворота, побували на Потсдамській площі з її надсучасними будівлями, побачили, де проходить щорічний міжнародний кінофестиваль «Берлінале» і на мить відчули себе зірками.

Наступна країна - Нідерланди. Столиця Амстердам вразила вулицями з красивими будиночками і кількарівневими паркінгами для велосипедів. Плаваючи на кораблику по р.Амстел, милувалися мостами і плавучими будинками на воді. Весь час хотілося порівняти Амстердам з Венецією.

У Парижі, насамперед, зробили фото біля Ейфелевої вежі. Потім швидкісним ліфтом піднялись на 59 поверх найвищої будівлі Монпарнас, щоб побачити неповторну панораму міста. Зачарував своєю величчю Лувр, Собор Паризької Богоматері, Тріумфальна арка. Побували у Латинському кварталі і відчули «дух студентства».

Та найбільше емоцій викликав «Діснейленд» - казкова країна дитинства. Протягом дня насолоджувалися катанням на різноманітних атракціонах. Побачили парад «мультяшних» героїв, зробили величезну кількість світлин і отримали море позитиву!

Наступного дня наша подорож продовжилась у столиці Чехії - Празі із надзвичайною старовинною архітектурою. Побачили знаменитий Карлів міст, Празький град із собором Святого Віта, почули бій астрономічних курантів на Староміській ратуші, покаталися на кораблику річкою Влтава.

Це була чудова подорож і можливість відкрити для себе Європу!

Прес-центр гімназії