20 Квітень 2018, 11:18

Впроваджуємо інклюзивну форму навчання


У цьому навчальному році у школі №3-колегіумі впроваджено інклюзивну форму навчання та відкрито два класи – 1-В та 3-А, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами. Відкриттю таких класів передувала величезна підготовча робота. Насамперед, було створено комфортне освітнє середовище, в якому враховано всі особливості та потреби наших дітей, відкрито спеціально обладнаний кабінет інклюзивної освіти. Помічниками вчителів, які працюють у цих класах – Олени Кирилової та Ольги Стеценко, стали асистенти вчителів – Олена Ішкова та Наталія Шульгіна, кваліфіковані спеціалісти із спеціальною освітою. Вони допомагають на уроках Данилу Шатайлу та Олексію Соляренку працювати разом з усіма дітьми у класі, оволодівати новими знаннями.

Прийоми та методи навчання, які застосовуються на уроці під час викладання матеріалу, продумуються таким чином, щоб хлопчики також були у них задіяні і брали активну участь. Для кращого запам’ятовування навчального матеріалу, закріплення отриманих знань, умінь, навичок активно використовується роздатковий та дидактичний матеріал.  Для кращого опанування новим матеріалом складаються  картки-інструкції з детальним описом покрокових дій учня.

Велике значення має організація корекційної роботи, до якої залучено кваліфікованих спеціалістів.  Двічі на тиждень Олексій та Данило займаються з логопедом та психологом.

Усі форми та методи роботи з дітьми корекційно - спрямовані. Даня та Олексій залучені до заходів, які проходять у класі. Діти у шкільному середовищі почувають себе природно, комфортно. У класах  створена атмосфера порозуміння та взаємодопомоги.

Прес-центр школи №3-колегіуму