28 Січень 2021, 08:21

Рішення виконкому №1 від 14.01.2021

"Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти у 2021 році за рахунок коштів міського бюджету" 

     Відповідно до пп. 6 п. «а» ст. 32, п. 3 ч. 4 ст. 42, ч. 6 ст. 59 Закону України від 21.05.1997 № 280/97–ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 7      ст. 20 Закону України від 16.01.2020 № 463-ІX «Про повну загальну середню освіту», абз. 8 ч. 9 ст. 11 Закону України від 20.10.2014 № 1706-VІІ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», ч. 10 ст. 15 Закону України від 22.10.1993 № 3551-ХІІ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002     № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», рішення Смілянської міської ради від 23.12.2020 № 6-36/VIIІ «Про бюджет Смілянської міської територіальної громади на 2021 рік», виконавчий комітет міської ради 

ВИРІШИВ:

1.    Забезпечити у 2021 році безкоштовним харчуванням за кошти міського бюджету учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти міста, із числа дітей наступних соціально незахищених категорій:

-      дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-       дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах;

-     дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

-      дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб;

-       дітей, батькам або одному із батьків яких надано статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни за безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

-   дітей, батьки яких або один із батьків яких загинув внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час проведення антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

2. Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради забезпечити:

1) Безкоштовне харчування учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти міста із числа дітей, визначених у п.1 цього рішення, у 2021 році здійснювати на підставі заяви законного представника дитини та наданих ним належно завірених копій документів, що підтверджують статус.

2) Організацію харчування дітей забезпечувати відповідно до вимог постанов Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість».

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Карло Т.А. та управління освіти, молоді та спорту.

Міський голова                                                                       Сергій АНАНКО

ПОГОДЖЕНО:

Секретар міської ради                                                            Юрій СТУДАНС
Заступник міського голови                                                     Олександр ЛИСЕНКО
Заступник міського голови                                                     Тетяна КАРЛО 
Заступник міського голови                                                     Богдан ДУБОВСЬКИЙ
Керуючий справами                                                                Оксана ЯЦЕНКО
Начальник фінансового управління                                      Галина СВАТКО
Юридичний відділ                                                                   Оксана СІЛКО
Начальник управління освіти, молоді та спорту            Валентина ЗБОРІВСЬКА