08 Березень 2024, 10:19

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ МІСТА

Традиційно у першій декаді березня ми відзначаємо День народження Тараса Григоровича Шевченка. Заклади освіти Смілянської територіальної громади доєдналися до вшанування знаменної події та провели тематичні заходи, присвячені 210-й річниці від Дня народження Великого Кобзаря. Упродовж тижня було проведено: літературні вікторини «Що ми знаємо про Тараса Шевченка?» «Сторінками життя нашого Тараса», конкурси читців «У вінок Кобзареві», «Краса Шевченкового слова», відеопрезентації «Садок вишневий коло хати», конкурси малюнків «Тече вода з-під явора», «Малюємо за творами Шевченка», інтелектуальні змагання «Ерудит-Шевченкознавець», «Правда чи фейк?…», виховні години «Наш Кобзар», «Велична слава Кобзаря», години спілкування «Шевченко – Сонце України», «Тарас Шевченко – новий і невідомий», «Шевченко-наш сучасник», а також долучилися до обласного онлайн-цитатника «Пророче слово Кобзаря».

Саме сьогодні, як ніколи, є актуальними слова Шевченка, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу та волю.

Пророче Шевченкове слово на вустах наших воїнів-захисників, волонтерів, письменників, студентів, школярів, у кого в серцях жевріє любов до України, рідного слова, у кожного, хто наближає нашу Перемогу.

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати, І будуть люде на землі…

(Т.Г.Шевченко)