02 Травень 2024, 14:11

З вірою у нашу Перемогу!

Війна. Яке це страшне слово? А ми, українці, вже третій рік живемо в реаліях війни. Живемо з вірою в наші ЗСУ, в нашу Перемогу. Чи думали ми в минулому, що на нашу долю, на долю наших дітей випаде таке випробування? Напевно, що ні. Але: війна торкнулася кожної української родини.

Ми живемо у відносно безпечному місті. Наші діти відвідують дитячі садочки, школи. І за це наша повага захисникам. Ми всі воїни своєї країни: хтось боронить нас на фронті, хтось навчає дітей, хтось лікує, хтось випікає хліб…. А що можемо зробити ми, ті, хто перебуває у відносно безпечному регіоні? Донатити, донатити і ще раз донатити для ЗСУ. І не стомлюватися, бо хлопцям там, на передовій, в сто разів важче. Саме за таким принципом живе дружний колектив Смілянського НВК №13. Волонтерську роботу ми розпочали ще під час АТО (ООС) і не полишаємо й зараз: домашні смаколики, засоби гігієни, окопні свічки, листівки, обереги, теплі речі… Ми це вже проходили багато разів. Потрібно розпочинати новий етап в боротьбі з ворогом. І ми його розпочали.

Тісна співпраця з волонтерами нашого міста, військовим капеланом о. Михайлом надихнула учком НВК №13 на збір коштів для закупівлі дрона. Спробували. І у нас вийшло: зібрали 16 тисяч. Перший дрон ще в березні було передано на лінію вогню. Долучилися до ініціативи наших учнів випускники закладу, небайдужі жителі нашого міста, мікрорайону, незнайомі або мало знайомі люди. Вирішили на цьому не зупинятися.

Відзначаючи 124 річницю освітнього закладу, провели благодійний ярмарок «Ярмаркуємо для ЗСУ». Зібрали чималеньку суму. Поповнили нашу скарбничку випускники 2004 року, батьки та діти, які зараз перебувають за кордоном. Зібрано кошти на два дрони, які ми закупили у волонтера Олега Таібова.

Нехай це буде наш маленький внесок у Велику Перемогу. Разом до Перемоги!