28 Грудень 2016, 09:20

Jasełka по-польськи


На гімназійній сцені розмістився ВЕРТЕП, яким могли насолодитися         учні випускних класів різних шкіл нашого міста. Дійство у виконанні студентів факультету іноземних мов представив Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Організаторами Різдвяної вистави польською мовою стали кафедра перекладу і Полонійний центр. Гастролі мали на меті не лише привітати молодь із святами, а й запросити майбутніх абітурієнтів на навчання до одного з найкращих вишів України. Тож перед виставою викладачі університету розповіли про переваги та особливості навчання на факультеті перекладу, а також про перспективи працевлаштування. З рекламою альма-матер виступили і самі студенти.

А потім під звуки музики розгорнулася одвічна історія про народження Немовля, яке змінило Світ. Трохи незвично лунали Різдвяні гімни польською мовою. Але польські Jasełka (яселка) за сюжетом, ідеєю та персонажами майже нічим не відрізняються від українського вертепу, крім суто польських народних мелодій і того, що вітання розпочинаються з перших днів грудня. Красиві костюми, реквізит, музичне оформлення та акторська гра заслужили гучних овацій.

Після такої профорієнтаційної презентації університету з чудовою демонстрацією різноманітності студентського життя,  багато юних смілян задумаються про вибір місця навчання і майбутньої спеціальності.

Не залишилися осторонь цієї події і юнкори творчого об’єднання “ІДЕЯ” та домовилися про співпрацю з Полонійним центром над польсько-українським проектом «Сміла шляхетна». Студентам пообіцяли екскурсію Смілою «Польська доба», розробленою членом Спілки краєзнавців України Світланою Остаповою.

Прес-центр гімназії